Musikkskiven MagiQuint

mq1Musikk kan være magisk. Den egger fantasien. Den griper oss og åpner vår følelsesverden. Samtidig kan den være en intellektuell beskjeftigelse som skjerper evnen til å forstå. Musikkskiven MagiQuint er laget for å forklare den bakenforliggende logikken som gjennom musikkhistorien har blitt utfordret og utviklet.
Musikkskiven MagiQuint er et hjelpemiddel til å forstå bl.a. slektskapsforholdet mellom toner og tonearter. Den visualiserer med farger sekund- og kvintsirkelen. MagiQuint er et verktøy for pedagoger, studenter og elever i musikkundervisning og et supplement til musikkteoribøker.
Vi håper MagiQuint kan hjelpe musikkinteresserte som trenger støtte av den visuelle læreveien, slik at de ikke gir opp teorien for tidlig.
Bestilling

MagiQuint kan bestilles på internett, i bokhandler eller musikkbutikker. Musikk i Skolen er distributør. Mer informasjon er tilgjengelig fra MagiQuint AS, som også kan organisere intervjuer med Margrethe Smit Ellis. Høyoppløste produktbilder er tilgjengelig fra begge steder. MagiQuint koster kr. 149,-

MagiQuint AS
Peder Hiort gt. 1, 7374 Røros
T +47 72 41 33 77
F +47 72 41 33 78
Mail: rulle@roros.net
Web: www.magiquint.no

Hva er MagiQuint?

MagiQuint er et nytt norskutviklet hjelpemiddel til forståelse av toner og tonearter.

MagiQuint består av dreibare skiver som synliggjør slektskapet mellom toner og tonearter. Til produktet hører også en brukerveiledning med eksempler.

Et visuelt læremiddel
MagiQuint er et verktøy for pedagoger, studenter og elever, som gir innsikt i logikken og geometrien i musikken. Verktøyet gjør det lettere å gjenkjenne mønstre i musikken, og prosessen for å innstudere stykker og å huske dem utenat blir enklere. MagiQuint er også et transponeringsverktøy og et supplement til musikkteoribøker.

Farger gir oversikt
Ved å dreie på skivene er det enkelt å finne parallell- og varianttonearter i dur og moll. Hver tone og toneart har sin farge i et oversiktelig system. Fargene er hentet fra 1700-tallet, da den tempererte skalaen ble introdusert.

Lytting vektlagt i eksemplene
I brukerveiledningen gis det eksempler på hvordan MagiQuint kan brukes. Den legger vekt på lytting og er delt inn i tre nivåer – fra nybegynnere til viderekomne.

Hvordan bruke MagiQuint?
Tanken er at man i løpet av kort tid vil settes inn i bruken av MagiQuint og bli fortrolig med hvordan skivene kan brukes og da lettere gjenkjenne mønstre i musikken. Dette fører på sin side en mengde fordeler med seg – fra en bredere lytteforståelse til en mye enklere prosess med å innstudere stykker.

MagiQuint er et transponeringsverktøy også for alle amatører som ikke kan noter. Visesang er ofte besifret og ved hjelp av MagiQuint kan brukeren lett legge en sang i et toneleie som passer.

Referanser

«I tilfellet MagiQuint har opphavskvinnen tatt begrepet og det musikalske fenomenet «kvintsirkel» helt bokstavelig og skapt en fysisk, bevegelig sirkel – en fleksibel, smakfullt designet skive som anskueliggjør og forklarer den stringente grunnlogikken bak alt som har med harmonikk og tonal musikalsk tenkning å gjøre.» Les hele uttalelsen her.

Tor Espen Aspaas
Pianist og professor ved Norges musikkhøgskole
(www.pianisten.no / www.nmh.no)

Et utmerket hjelpemiddel
MagiQuint, utviklet av Margrethe Smit Ellis, er et utmerket hjelpemiddel til å forstå bl.a. slektskapsforholdet mellom toner og tonearter innenfor tonal musikk. MagiQuint erstatter ikke bøker i musikkteori, men er et meget godt supplement. MagiQuint gir en kortfattet og oversiktlig innsikt i deler av musikkteorien, og kan erstatte mange sider med tekstlig forklaring om den brukes riktig.

Det er en glede å kunne anbefale MagiQuint!

Nils E. Bjerkestrand
Professor i musikkteori ved Norges musikkhøgskole

Anvendelse av MagiQuint i undervisning.
Elever er som folk flest – forskjellige. Det tilegne seg logikken bak kvintsirkelen er essensielt for en musiker. For noen er det relativt enkelt, for andre vanskelig. Det å ha en framstilling av kvintsirkelen med flyttbare skiver og farger, har gjort min jobb som pedagog enklere, og veien til forståelse hos eleven kortere.

Jeg kan på det varmeste anbefale MagiQuint.

Fredrik Otterstad,
Dirigent og pedagog (Sølvguttene)

Foss Videregående skole
Som pedagog i musikklære ved Foss Videregående skole har jeg hatt den glede å følge utarbeidelsen av den metodiske kvintsirkelen til Margrethe Smit Ellis.

Ideen har fra første stund av vært svært interessant, og utviklingen av kvintsirkelskiven har etter hvert vist klarere og klarere nytteverdi for flere målgrupper; fra barn til voksne amatører.

Dette pedagogiske hjelpemiddelet vil så absolutt dekke et behov i så vel musikkskoler, videregående skoler og pedagogiske høgskoler, og kan uten tvil anbefales på det sterkeste.

Lise Arnesen
Pedagog i musikklære

Bærum Kommunale Musikk- og kulturskole.
Jeg stiller meg meget positiv til produktet som Margrethe Smit Ellis har laget. Hun har laget en musikalsk idé, henholdsvis kvintsirkelen og en diatonisk oppbygd sirkel, som vil kunne være et glimrende supplement til undervisningen og teoretiske lærebøker. Den vil kunne brukes i Musikk – og kulturskolen og ved de videregående linjer med musikk som fag. Og selvfølgelig alle andre musikkinteresserte! Den har helt klart sine pedagogiske fordeler og vil være svært nyttig for både elever og pedagoger.

Elisabeth Maria Ovaroff
Pianopedagog og seksjonsleder

MAYA Musikk & Kulturskole
Jeg har av Margrethe Smit Ellis blitt forevist et utkast til en kvintsirkel med farger, som beskriver musikkens oppbygging og system.

Som leder av Norges største private musikk & kulturskole ville jeg, dersom denne ble masseprodusert, anbefale alle skolens lærere å bruke denne kvintsirkelen som et hjelpemiddel i undervisning.

Så vidt jeg kan skjønne må denne kvitsirkelen være anvendbar i all musikkundervisning på alle trinn, fra nybegynnere til avansert musikkteoretisk undervisning på høyskolenivå.

May Østhassel  
Rektor

Nina Aabel
Lærer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s